Biografie

Hieronder voor de "happy few" en geïnteresseerden de biografie van Hans Klik. (& The Mystique's) Zeker als u deze site bekijkt via uw smartphone zal het wel een hele lap tekst zijn, via de browser van uw computer is het al wat beter te behapstukken. Toch is deze biografie pagina nodig. Regelmatig kijken presentatoren, die een optreden van Hans Klik & The Mystique's ergens in het land moeten aankondigen, van tevoren op deze biografie pagina en halen hier dan stukjes informatie uit die ze willen gebruiken in hun aankondiging! Echter voor de meesten is het denk ik minder interessant om te lezen.

 

 

"Van Goochelaar tot Illusionist en hoe dat zo gekomen is!"

 

Hans Klik (die ook wel luistert naar de naam Xander) bezocht in 2009 (toen 7 jaar) de goochelshow van Hans Klok in Ouwehand Dierenpark te Rhenen. Hij was meteen diep onder de indruk. Thuisgekomen moest er natuurlijk "Hans Klokje" gespeeld worden. De oude goochelkoffer van papa was ondertussen van zolder gekomen. Echter had hij voor veel trucjes nog te kleine handjes en daardoor raakte het goochelen weer een op de achtergrond. Even uit het oog maar niet uit het hart, want toen in 2012 Xander een weekje ziek thuis was van school en vrijdagmiddag weer opknapte vroeg hij of hij mocht computeren? Later bleek dat hij die middag goed besteed had. Opeens liet hij zien dat hij zich het kaart manipuleren (kaarten plukken) eigen had gemaakt. Al snel volgde al meer trucjes die hij zichzelf had aangeleerd.

 

Door het bezoek aan de show van Hans Klok in 2009, nam hij dan ook direct de naam "Hans Klok" aan. Op zo'n leeftijd was het moeilijk hem te laten inzien dat dat niet kon omdat Hans Klok al bestond. Maar uiteindelijk na maanden aangeven van zijn vader dat er al een Hans Klok bestond, kwam hij op een middag zelf met de oplossing: hij had zitten googelen op filmpjes van Hans Klok en omdat naast de o de i zit op het toetsenbord ging het weleens fout met de naam intypen, en zo kwam hij zelf op een dag: "Nou ik doe wat jij wilt Papa, ik heet vanaf nu Hans Klik!"

 

Per 1 januari 2013 is Hans Klik toegetreden als jeugdlid van de MKCN (Magische Kring Centraal Nederland) en begin februari hebben ze gevraagd of Hans Klik zijn stukje act van 1 minuut met kaartenmanipulatie zou kunnen uitbreiden naar (verplicht) minimaal 5 min, (maximaal 10 min) om op 7 april voor de wedstrijdervaring mee te kunnen doen aan het Nederlands Kampioenschap in Meppel! 

 

Na het zoeken van een assistente, de juiste muziek en passende trucs voor in de act, was het dan zover. Na een paar maanden intens oefenen konden we de act laten zien op het Nederlands Juniorenkampioenschap. Op zondagmorgen vertrokken Hans Klik & Mymique al vroeg richting Meppel. De insteek om mee te doen was geweest om wedstrijdervaring op te doen voor komende jaren, maar gezien de enthousiaste reacties twee weken eerder (tijdens de doorloop & coachingsdag) van de aanwezigen en de opmerking: "dat we best weleens een prijs zouden kunnen pakken" zorgde voor een opperbeste stemming tijdens de autorit.

 

Het werd een geweldig leuke dag! En dat ze niet met de aanmoedigingsprijs maar met de hoofdprijs(!) naar huis gingen en zich Nederlands Kampioen Stage-Magic Goochelen mogen noemen maakte de pret alleen maar groter! Na afloop stond de foto- & filmpers klaar en mochten ze interviews geven als echte sterren! Thuisgekomen stond het antwoordapparaat en de voicemail vol met felicitaties, berichtjes en waren de sms'jes en appjes niet van de lucht, om nog maar te zwijgen van de e-mailbox die helemaal was "ontploft"! Q-Music wilde een interview op de radio en tv-programma ZappLive wilde ze graag op donderdag in hun live televisie uitzending hebben! En ZappLive vond dat zo'n succes dat er in oktober van dat jaar nog een vervolg uitzending met Hans Klik & Hans Klok kwam!

 

In de zomer kregen Hans Klik & Mymique les van niemand minder dan Hans Klok! En vol trots liet Hans Klik hem zijn winnende NK act zien, Hans Klok zei direct onder de indruk te zijn van Hans Klik & Mymique en hun act zo: "Carré waardig" te vinden dat hij Hans Klik & Mymique uitnodigde om met hun act een gastoptreden te verzorgen in het 125 jaar oude Koninklijk Carré Theater tijdens zijn: The New Houdini Tour! Maar Hans Klok had nog  een verrassing want ook werden Hans Klik & Mymique persoonlijk door Hans Klok uitgenodigd om met allerlei BN'ers aanwezig te zijn op de première-avond van The New Houdini Tour in Carré! 

 

Hoe jong ook, daarna ging alles een beetje in een stroomversnelling. Tv-producent IDTV (Wie is de Mol, De Rijdende Rechter) benaderde Hans Klik om de pilot aflevering te maken van NPO 3 serie: De Magische Winkel, waarvan inmiddels drie seizoenen zijn verkocht aan de AVROTROS. Daarna volgden er voor Hans Klik & The Mystique's succesvolle optredens in (meestal) grote zalen en theaters alsmede radio & tv-programma's! (zie ook: 'Referenties' in het navigatie menu) En ondanks de (toen nog) jonge leeftijd van Hans Klik & Mymique, zelfs aanvragen voor optredens in Duitsland, Rusland, Frankrijk en China. Maar ook voor benefiet optredens werd er regelmatig een beroep gedaan op één of meerdere acts van Hans Klik & The Mystique's, waar ze vaak met veel plezier gehoor aangaven! Al stak de school-/arbeidsinspectie hier af en toe een stokje voor wat wel en niet mocht qua (tv) optredens!  

 

Tegenwoordig is Hans Klik student in Utrecht en ligt de tijd met de schoolinspectie achter hem en mag hij zelf in te schatten en beslissen of een optreden te combineren is met zijn studie of niet! Om die reden zijn dan ook niet alle optredens aan te nemen, maar aarzelt u niet om vrijblijvend een offerte aan te vragen omtrent de mogelijkheden. Het voordeel van op zo'n jonge leeftijd al beginnen met (grote zalen/theaters) optredens is dat er van bijna alle acts eventueel, tijdens live optredens, opgenomen video-opnames beschikbaar zijn voor boeking zodat u voor uw publiek/gasten de juiste acts kunt samenstellen tot door u gewenste optreden op maat!         

 

 

 

Volg Hans Klik op Social Media

Goochelaar en Illusionist Hans Klik & The Mystique's. Bent u op zoek naar een goochelaar voor uw feest, kinderfeestje, bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest? Dan bent u bij Hans Klik op het juiste adres. Hoeveel kost een goochelaar is vaak de vraag die mensen hebben. Hans Klik geeft u binnen 24 uur na uw offerte aanvraag antwoord.