Soldaat van Oranje - De Goochelact


De enige goochelact ter wereld over de Tweede Wereldoorlog!

Deze 'Soldaat van Oranje' goochelact is van de eerste tot de laatste minuut één en al entertainment voor jong en oud! Van begin tot eind word je op spectaculaire en magische wijze gelijk al meegesleept in het verhaal, hoe de opa van Hans Klik de Duitsers op allerlei manieren wist te belazeren en om de tuin te leiden, niet in de laatste plaats dankzij zijn achtergrond als goochelaar! Vanwege: 'Jaar van Verzet' (2018), 'D-Day 75' (1944-2019) en '75 jaar Vrijheid' (1945-2020) werd aan deze 'Soldaat van Oranje' act meer dan een jaar gewerkt om deze met extra

- geschiedenis correcte- toevoegingen ook speciaal te ontwikkelen voor onder andere: Oorlogs- & Verzetsmusea, (basis)scholen en bibliotheken. De act is meeslepend en tegelijk zeer educatief en belicht, met tussendoor allerlei verbazingwekkende goocheltrucs, verschillende facetten van het Nederlandse verzet in de Tweede Wereldoorlog: overvallen op distributiekantoren, illegale zenders, morsecode, vervalsen van persoonsbewijzen, Radio Oranje, drukken van bonkaarten, razzia's, gevaarlijk werk van koeriersters, verraad en sabotage , (wapen)droppings vanuit Engeland, droppingsterreinen, Winston Churchill en bevrijding door de Canadezen en nog veel meer! Zoals gewenst door onder andere de minister van cultuur slaan, Hans Klik & The Mystique's met deze act op magisch-entertainment wijze een brug over de kloof om ook jongeren op een aansprekende manier te laten kennismaken met de Tweede Wereldoorlog en het belang van onze vrijheid!Prijswinnende act, 3 prijzen binnen 6 weken!

Hans Klik & The Mystique's wonnen in 2019 tijdens een driedaags internationaal goochelaars congres met voornamelijk beroepsgoochellaars, en deelnemers uit onder andere: Japan, Rusland, USA, Zuid-Korea, Oekraïne,  Duitsland, Spanje, China, Belarus, Bulgarije, Taiwan, België en Nederland als jongste deelnemers de 3e prijs!!! Zij behaalden deze prijs in de populairste categorie met de meeste deelnemers! Tevens wonnen ze ook, mede dankzij het hoge aantal punten dat ze behaalden, de beker voor de verenigingsprijs voor hun goochelclub MKCN. (mede door Hans Klik won goochelclub MKCN 4 jaar geleden deze beker, voor het eerst in hun 51-jarige bestaan, ook al) De van tv bekende Mindf*cker Victor Mids en zijn team en wereldkampioen Sittah (oud-assistente Hans Klok) zaten onder andere in de jury. En dat deze professionele jury niet alleen stond in hun mening over deze 'Soldaat van Oranje act' blijkt uit het feit dat 6 weken eerder dezelfde goochelact de 2e prijs behaalde op het Nederlands Kampioenschap!

 

 Eventuele uitbreiding met magische Alan Turing act!

Desgewenst is de 'Soldaat van Oranje' goochelact uit te breiden met de wonderbaarlijke Alan Turing act. Dit wiskundige genie kraakte in het grootste geheim met zijn team in de Tweede Wereldoorlog het Enigma coderingssysteem van de Duitsers, dankzij zijn 'turingmachine'. (de eerste computer) Het kraken van de Enigma wordt gezien als één van de grootse presentaties in de Tweede Wereldoorlog die de geallieerden uiteindelijk de overwinning bracht! Geschat wordt dat dankzij Alan Turing en zijn team de oorlog met twee jaar werd bekort en dat daardoor 14 tot 21 miljoen levens gespaard zijn! Ter ere van zijn vitale bijdragen aan de oorlogsinspanning zal vanaf eind 2021 zijn portret te zien zijn op het Engelse 50 pond biljet. Deze eerbetoon act aan Alan Turing van Hans Klik & The Mystique's laat op magische wijze en met een knipoog de selectieprocedure zien van het wiskundige 'knappe koppen' team van Alan Turing! Ik kan u uit ervaring verzekeren dat bij deze act soortgelijke kreten als: "Huh?" en "Hoe dan?" rijkelijk uit de mond van uw publiek zal klinken! 


Volg Hans Klik op Social Media

Goochelaar en Illusionist Hans Klik & The Mystique's. Bent u op zoek naar een goochelaar voor uw feest, kinderfeestje, bruiloft, verjaardag, bedrijfsfeest? Dan bent u bij Hans Klik op het juiste adres. Hoeveel kost een goochelaar is vaak de vraag die mensen hebben. Hans Klik geeft u binnen 24 uur na uw offerte aanvraag antwoord.